Miként hozta létre a természet a Magnesia ásványvizet?
A természetvédelemi területen található Szlavkovi erdő
érintetlen természeti kincs Nyugat-Csehország szívében és kivételes védelmet biztosít a helyileg fellelhető forrásoknak.
A Szlavkovi erdő központjában a víz számos kőzetrétegen keresztül halad át, amelyek természetes szűrőként viselkedinek. A víz teljesen védett a modern civilizáció bármely káros hatásával szemben.
A víz itt keveredik a földtörténeti harmadkor magmás eredetű természetes széndioxiddal, ami a talajfelszín felé emelkedik a törésvonalak mentén elhelyezkedő kőzetrepedéseken keresztül. A természetes széndioxid elegyedik a vízzel, segítve az egyéb ásványi anyagok kioldódását. A természetes szénsav varázsolja a Magnesia ásványvizet természetesen és pezsdítően szénsavassá.
Magnesia ásványvizet közvetlenül 100 méteres mélységben elhelyezkedő természetes vízadó rétegéből termelik ki, mindennemű emberi beavatkozás nélkül.
100 méteres mélység
A Magnesia ásványvizet közvetlenül 100 méteres mélységben elhelyezkedő természetes forrásából termelik ki, mindennemű emberi beavatkozás nélkül.

“A magnézium az emberi szervezetben jelen lévő negyedik legfontosabb elem, és a második elem a sejteken belül. A magnézium több mint 300, az életciklushoz és az emberi szervezetben lejátszódó anyagcseréhez kötődő folyamatban tölt be kulcs szerepet. A modern, ipari társadalmakban oly jellemző magnéziumszegény étrend és életmód miatt az emberi szervezetben ez az elem gyakran hiányosan van jelen, pedig nagyon fontos az izmok megfelelő működéséhez, elsősorban a szívizomzatéhoz, valamint a idegi funkciókhoz és a szervezet energia előállítási folyamataihoz.” Prof. MUDr. Zdeněk Zadák CSc., Kutatásfejlesztési Központ, Károly Egyetem, Prága
“A magnézium nagyon fontos a sejtek képződéséhez, s nem váltható ki semminemű egyéb nyomelemmel. Nagy szerepe van szervezetünk energiaképzésében (sportolás közben szükséges az izmoknak), általában véve pedig a szervezeten belüli proteincserében (a testen belüli izom-, enzim- és szövetképződés során), illetve hozzájárul az idegrendszer megfelelő működéséhez (pl.: tanulási folyamat), etc. Ezen felül, a magnézium növeli a termékenységet és csökkenti a vetélés kockázatát.” Prof. Dr. Kiss A. Sándor, Szegedi Tudományegyetem, Budapest
A Csehországi Orvosi Kamara javasolja a Magnesia ásványvíz fogyasztását, mégpedig a CMC Tudományos Bizottság által publikált tudományos szakvélemények alapján.